MŰANYAG KUPAKOK GYŰJTÉSE!

42940143_2224644267751379_1829723735305748480_n

Műanyag kupak gyűjtést szerveztünk többed magunkkal, hogy óvjuk a természetet és segítsünk a beteg gyerekeken és támogatottainkon.

Szervezők:

Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesület, Gyalimán Kft., Bionikus Mozgásszervi Alapítvány.

Akiket támogatunk:

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány, Bacskó Tamás, Tánczos Mihály.

Bármilyen műanyag kupakot le lehet adni partnereinknél illetve a Szamosszegi Polgármesteri Hivatalnál nyitvatartási időben.

1.175.412 HUF összegre lenne szüksége Tamásnak, hogy hozzájusson a Bebionic kézhez.

Segítség!!!!!

Kinek mit jelent ez a szó? Van, akinek csak egy szó a szótárban, de sokaknak, akik kapják, az életet, a függetlenséget jelenti. A BIONIKUS MOZGÁSSZERVI ALAPÍTVÁNY (http://bionikusalapitvany.hu) és Támogatói az életre tették le a voksukat, így mi együtt igyekszünk minden helyzetből és mindenkiből a lehető legtöbbet kihozni. Most sincs ez másként!

Nem is olyan régen Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei, Szamosszeg faluból kértek segítséget alapítványunktól. Bacskó Tamás egy 27 éves fiatalember, aki a családjával együtt már régóta gazdálkodásból él, szeretné folytatni ezt a hagyományt, továbbvinni, fejleszteni szülei gazdaságát. Ennek érdekében mezőgazdasági középiskolát, majd a Nyíregyházi Főiskolán Mezőgazdasági Mérnök szakon végzett. Friss gondolatokkal, tervekkel elkezdte építeni saját gazdaságát, melynek a fő profilja az almatermesztés. emellett méhészkedéssel is foglakozik. Ezen a földön képzelte el a jövőjét és a megélhetését. A lendületes fejlődést egy sajnálatos baleset törte meg: 2017 szeptemberében, a kukorica betakarítása közben a csőtörő gép berántotta a bal kézfejét, amit az orvosok már nem tudtak megmenteni és amputálni kellett. Lábadozása alatt szülei segítségére szorult a mindennapi élet szinte minden területén, de Tamás nem csüggedt, ez idő alatt is kereste a  megoldást és megtalálta azt a Bebionic alkarprotézist, ami a számára a legmegfelelőbb. Az egyedi, méretre gyártott eszköz segítségével újra tudja majd használni mindkét kezét és vissza tud térni a baleset előtti mindennapokba. A Bebionic alkarprotézis bruttó ára 9.403.301 Ft, melyből a fizetendő önerő része 2.350.825 Ft, a különbözetet a Magyar Társadalombiztosító (TB) állja. Az önrészhez család, barátok támogatásán túl Tamás hitelt is felvett, így 50%-át sikerült előteremtenie, amit a Bebionic protézisgyártó cégnek már be is fizetett. A végtaghiányos fiatalember tehát minden tőle telhetőt megtett és csupán a fennmaradó összeg, azaz 1.175.412 Ft előteremtésében kérte a Bionikus Mozgásszervi Alapítvány és Támogatói segítségét. Ezért Tamás megsegítésére Kupakgyűjtést szerveztünk. Budapesten és Egerben több helyen is átveszik már a kupakokat, valamint az ország egész területén keresünk további partner csoportokat és cégeket találni, hogy minél több kupak gyűljön össze 2019 március végéig.

A projekt aktuális állását mindenki nyomon tudja követni a „Kupakok Gyűjtése” elnevezésű Facebook-oldalon, (https://www.facebook.com/kupakokgyujtese)

Bionikus Mozgásszervi Alapítvány közösségi oldala: https://www.facebook.com/bionikusmozgasszervialapitvany

illetve a szórólapon szereplő egyesületek és alapítványok honlapján, közösségi oldalán.

A kupakgyűjtés mellett pénzadománnyal is támogatható Tamás bionikus kézhez jutása, a felajánlott összeget az alábbi, Budapest Banknál vezetett számlára tudják utalni:

Bionikus Mozgásszervi Alapítvány

10101205-50355600-01004001

Sok kicsi sokra megy, összefogásunkkal meg tudjuk változtatni mások életét. Legyünk mi az úttörők, akik minden akadályt feladatnak tekintünk és segítséget kérő embertársainkat támogatva közös erővel megoldunk!

Bővebb információ:

Szűcs László
BIMA elnök

E-mail: info@bionikusalapitvany.hu

+36 20/ 299 7783

A cikket Zsagyva Zombor írta

Blikk link: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/bionikus-karra-gyujt-a-gazda/zghgkmn

FOGJUNK ÖSSZE BACSKÓ TAMÁSÉRT!

Hálásan köszönjük mindenkinek aki segíti támogatottainkat!  A Bionikus Mozgásszervi Alapítványhoz Bacskó Tamás részére érkezett készpénz szépen gyűlik a számlán. Eddig Bacskó Tamás részére az átutalt összeg

338.922 Forint!

Tánczos Mihály részére eddig 5000 Forint adomány érkezett számlánkra.

Nem csak kupakokkal, hanem készpénzzel is tudsz Bacskó Tamásnak segíteni a

Bionikus Mozgásszervi Alapítványon keresztül.

Budapest Banknál vezetett számlaszám: 10101205-50355600-01004001

Jelenleg a kupakok gyűjtése oldalt 226 fő követi! Kérjük mind a 226 főt, hogy a hiányzó összeg fennmaradó részében segítsenek!

Keresünk 226 főt akik fejenként 3702 Forintot utalnak, így még ebben a hónapban azaz novemberi hónapban összejönne a pénzt Tamás részére, így hozzájutna Karácsonyra a bebionic alkar protéziséhez!

received_449723462186224

Bacsó Tamás jpg1 Bacsó Tamás jpg2 Bacsó Tamás jpg3

Köszönjük a sok kupakokat, pénzadományt amit Bacskó Tamás számára felajánlottak! Nagyon sok kupakot kapott Tamás amiket saját otthonában Szamosszegen gyűjt. Külön köszönet illeti meg Gergely Lajost, Szamosszeg Polgármesterét, hogy a folyamatosan érkező kupakokat díjmentesen elszállítja Tamásékhoz. Továbbra is várjuk a felajánlásokat és a pénzadományokat 2019.03.31.-ig. Hiába gyűlt össze rengeteg kupak és pénzadomány sajnos még csak a harmada gyűlt össze, így továbbra is várjuk a felajánlásokat. Keresünk 226 főt akik 3702 forint támogatást utalnának Tamás részére a Bionikus Mozgásszervi Alapítványon keresztül. A befolyt összeg teljes egészében Tamás protézisére megy. Ezúton is köszönjük Tamásnak, hogy visszajelzést küldött az alapítvány és a nagyközönség számára és küldött hozzá két fényképet is.

Kérjük a következő számlaszámra utald el a 3702 forintot.

Budapest Banknál vezetett számlaszám:

10101205-50355600-01004001

Így biztosítani tudjuk Tamásnak, hogy hozzájusson a Bebionic típusú alkar protéziséhez Karácsonyra. Tamásnak élete végéig tartó emlék és ajándékot adni a Magyar emberek összefogásával felbecsülhetetlen! Adni jobb mint kapni!

45654764_339781506571504_8101244657486266368_n                                                                  45565712_1285917771548492_6227316856777080832_n

Tánczos Mihálynak alvást elősegítő gépre van szüksége!

42846274_490120768159124_5990522583760502784_o

GépWisp maszkMisiMisi1

Budapest, Eger és Vidéki  leadó helyek a következők:

Budapesten:

Uzsóki utcai Kórház, Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskola, ELTE Karrierközpont és Questura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda, Újpesti Szigeti József Általános Iskola, Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemi-kórtani és Bőronkológiai Klinika(Budapest, Mária u. 41, 1085 Nyitvatartási idő: 7:00-16:00 ), WhyNot Cafe and Bar (Budapest, Belgrád rkp. 3, 1056 Nyitvatartási idő: H-V: 10:00-05:00), Pannónia Általános Iskola (Budapest, Tutaj u. 7-11, 1133 Nyitvatartási idő: H-P: 7:00-17:00), Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium (Budapest, Nyár u. 4, 1043 Nyitvatartási idő: H-P: 7:00-17:00) Bionikus Mozgásszervi Alapítvány (1076. Bp, Péterfy Sándor utca 38. előre egyeztetés szükséges: +36202997783,) R-Display Kft. (Budapest, Visegrádi u. 12, 1132. Nyitvatartási idő: H-CS: 8:00-16:00 P: 8:00-15:00) Medaid 1072 Budapest Rákóczi út 40 1/1. H-K-CS-P: 8:00-20:00 SZ: 12:00-20:00), Partnereinknél az adott partnerre kattintatva tudsz információt kérni mikor mehetsz beadni a kupakokat akár nagyobb mennyiségben is!

Egerben:

Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet (Eger, Barkóczy u. 5, 3300 Nyitvatartási idő: 7:00-18:00), Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet ( Eger, Markhót Ferenc u. 1, 3300 Nyitvatartási idő: 0-24), Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesület (3300 Eger II. Rákóczi Ferenc utca 41/A előre egyeztetés szükséges: +305020145)

Vidék:

Panyola és Szamosszeg Községi Polgármesteri Hivatalban, hivatali időben le tudják adni az összegyűlt kupakokat.

Szamosszeg Polgármesteri Hivatal: 4824. Szamosszeg, Bercsényi utca 6.  Tel: 0644580080

Web: http://www.szamosszeg.hu/

Szamosszeg

Panyola Polgármesteri Hivatal: 4913. Panyola, Szombathelyi utca 12. Tel: (44) 363 407